Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κινείται κάτι στην ΕΣΟ;

Δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά μια επιστολή μελών του ΔΣ της ΕΣΟ προς τον πρόεδρο Γιώργο Μακρόπουλο.
Το κείμενο δείχνει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Ελληνικό Σκάκι.
Αντιγράφω την επιστολή...

Αγαπητέ Γιώργο,


Σου είναι γνωστοί από καιρό οι προβληματισμοί μας για κεντρικά θέματα πολιτικής της ΕΣΟ αλλά και επιμέρους τεχνικά θέματα και σκακιστικές πολιτικές.

Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα όχι μόνο δε βελτιώνονται, καθώς δεν σε απασχόλησαν επί της ουσίας οι προβληματισμοί μας, αλλά πολλά πάνε και προς το χειρότερο. Τελευταίο παράδειγμα η κατάσταση στο φετινό πρωτάθλημα Α’ Εθνικής –που χειρίστηκες προσωπικά από την αρχή ως το τέλος— όπου αποκορυφώθηκε το σύστημα «βλέποντας και κάνοντας» και αλλάζοντας κανόνες με συμπληρωματική προκήρυξη. Ολοένα και περισσότερο απομακρύνεσαι από τις προεκλογικά συμφωνημένες θέσεις και απόψεις μας για τις απαραίτητες πρακτικές για το ελληνικό σκάκι στα σημερινά και στα επερχόμενα πολύ δύσκολα χρόνια. Το χειρότερο είναι ότι πλέον υπάρχει ορατή υποβάθμιση και στον τομέα της απαραίτητης θεσμικής διαφάνειας.

Επομένως, θεωρούμε ότι έχεις έμπρακτα αγνοήσει και παραβιάσει τις προεκλογικές μας συμφωνίες που μάλιστα έχουν διατυπωθεί γραπτά και δημόσια και προφανώς φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τη στήριξη και τη συνεργασία μας.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέσα στο ΔΣ για το ελληνικό σκάκι, στις νέες δύσκολες κοινωνικές συνθήκες, σύμφωνα με τις γνωστές και προεκλογικά διατυπωμένες αρχές μας.

Είναι προφανές ότι οι υπογράφοντες παραιτούμαστε άμεσα απ’ όλες τις θεσμικές θέσεις που κατέχουμε στο ΔΣ (αντιπρόεδρος και έφορος ανάπτυξης) και τις προεδρίες των επιτροπών (για να διευκολύνουμε τους αντικαταστάτες μας να προτείνουν τους συνεργάτες της επιλογής τους, ενώ ειδικά για το καλλιτεχνικό σκάκι, και μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Οκτώβριο στην Κρήτη, και επειδή είναι ο μόνος “σύνδεσμος” της επιτροπής με το ΔΣ της ΕΣΟ, ο Δημήτρης Σκυριανόγλου θα παραμείνει ως τότε πρόεδρος της επιτροπής).

Παραμένουμε απλά μέλη του ΔΣ, μέχρι νεωτέρας.


12 Ιουλίου 2010

Κώστας Αλεξίου

Βαγγέλης Βιδάλης

Τάκης Δρεπανιώτης

Στάθης Ευσταθόπουλος

Δημήτρης Σκυριανόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: