Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Επόμενο WCCC στην Βέρνη Ελβετίας

Του χρόνου, τον Αύγουστο 2014, το WCCC (World Congress on Chess Composition, Παγκόσμιο Συνέδριο για Σκακιστική Σύνθεση) θα γίνει στην Βέρνη της Ελβετίας.

Η πρόταση που εγκρίθηκε : http://www.franziska-iseli.ch/WCCC2014.pdf

5 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Πώς έγινε και ψηφίστηκε η μακράν ακριβότερη και -κυρίως- πιο άβολη από πλευράς χρόνου διεξαγωγής πρόταση, κανείς δεν το κατάλαβε. Το Σότσι δεν το υποστήριξαν με θέρμη οι Ρώσοι και πνίγηκε σύντομα στην Μαύρη Θάλασσα. Η ισχυρή (και μάλιστα για δεύτερη φορά) υποψηφιότητα της Βαρσοβίας, την οποία σημειωτέον υποστήριξε και η ελληνική ψήφος, δεν προτιμήθηκε ούτε από τους ανατολικούς και μοιραία έχασε βραχεία κεφαλή (15-12). Άντε να δούμε ποιος θα ξεσηκωθεί τέλη Αυγούστου...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Να σημειωθεί επίσης ότι το επόμενο Πανευρωπαϊκό (κάπου στον Απρίλη) θα γίνει τελικά στο Μαυροβούνιο, σε παραθαλάσσιο θέρετρο του οποίου το όνομα μου διαφεύγει. Ήταν εξάλλου και οι μόνη πρόταση, ενώ συζητιόνταν εναλλακτικά και η Αθήνα (σαν ιδέα, όχι σαν ολοκληρωμένη πρόταση). Ίσως το 2015 να είναι η σειρά μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

*η* μόνη. Moni τα έκανα στην βιασύνη μου...

Alotan είπε...

Παναγιώτη, κρίνεις με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Νομίζω ότι για τους περισσότερους ο Αύγουστος είναι προτιμότερος από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Επίσης, η πρόταση των Πολωνών δεν ήταν για την Βαρσοβία, αλλά για μια κωμόπολη κάπου 50 χιλιόμετρα απόσταση. Το κόστος της διαμονής για όσους επιλέξουν το οικονομικό ξενοδοχείο από τα τρία που προτείνονται δεν είναι καθόλου άσχημο, ιδιαίτερα για τα στάνταρ της Ελβετίας που είναι μία πολύ ακριβή χώρα. Στις δικές μου προτιμήσεις, κατά σειρά τουριστικού ενδιαφέροντος θα κατέτασα τις υποψηφιότητες ως εξής: Ελβετία, Ρωσία, Πολωνία. Ελπίζω μόνο να μπορέσω να πάρω άδεια από τη δουλειά, τον επόμενο Αύγουστο για το WCCC και μερικές ημέρες στην Ελλάδα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Καλά ρε συ Κώστα, άμα είναι να συμμετέχεις εσύ, ας το κάνουν και στις 15 Αυγούστου. Εξάλλου η αρχική τους πρόταση ήταν για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου (!) και ψιλοξεσηκώθηκαν όλοι, γιατί εκτός των άλλων γίνεται τότε και η σκακιστική Ολυμπιάδα. Τες πα, θα δούμε.