Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Αύριο : 1ο Κύπελλο Ελλάδος στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων

Αγαπητοί Φίλοι,
  Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και δημιουργικότητα.
  Ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Κυπέλλου Ελλάδας στη Λύση Σκακστικών Προβλημάτων, επιτρέψτε μου να σας προωθήσω την προκήρυξη και ενημερωτικό υλικό για τη διοργάνωσης.
  Το 1ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων υλοποιεί μια ιδέα που χρόνια κλωθογύριζε στο μυαλό μιας ομάδας Ελλήνων προβληματιστών την οποία ανέλαβε τελικά να θέσει σε εφαρμογή ο πρωταθλητής Ελλάδας στη λύση προβλημάτων Νίκος Μενδρινός.
  Πρόκειται στη ουσία για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό λύσης προβλημάτων, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014, στις 11.00 π.μ., ταυτόχρονα σε 15 (δεκαπέντε) πόλεις σε όλη τη χώρα, στα πρότυπα του αντίστοιχου παράλληλου διεθνούς διαγωνισμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη διεθνή επιτροπή καλλιτεχνικόυ σκακιού.
  Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση και η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων σκακιστών οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με το καλλιτεχνικό σκάκι και τη λύση προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό τα προβλήματα τα μισά (6) από τα συνολικά 12 προβλήματα του διαγωνισμού θα είναι επιλύσιμα ακόμη και από άπειρους λύτες ενώ τα άλλα μισά θα είναι πιο δύσκολα στα τυπικά επίπεδα των διεθνών διαγωνισμών για όσους θέλουν να δοκιμάσουν και σε πιο "βαθιά νερά".
  Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε οδηγίες και παραδείγματα για τη λύση προβλημάτων σαν αυτά που θα τεθούν στο διαγωνισμό ενώ θα βρείτε και τα σημεία στα οποία θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός σε όλη την επικράτεια.
  Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους!
  Με σκακιστικούς χαιρετισμούς
  Δημήτρης Σκυριανόγλου

Καλλιτεχνικό Σκάκι, τρόπος γραφής λύσεων : https://drive.google.com/file/d/0B2-Lv0IlDIs6N0xSbkVzcXRZVVZ3cHM2aWhJdU9zamxKRVRV/edit?usp=sharing

Βοηθητικά - Αντίστροφα, παραδείγματα : https://drive.google.com/file/d/0B2-Lv0IlDIs6VTFqa0NPSUJ3VGtfQkJ3T1UyTElMc2pRQzdj/edit?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια: