Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

2ο Κύπελλο Ελλάδος, Αρχική αναγγελία

Αγαπητοί φίλοι
Σας ενημερώνω ότι το 2ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων έχει προγραμματιστεί για την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, 4 Ιανουαρίου 2015, ώρα 11.00-13.30.
Η διαδικασία του θα είναι η ίδια με αυτήν της (μάλλον επιτυχημένης) πρώτης διοργάνωσης. Το ίδιο και η "φιλοσοφία" του: Απευθύνεται τόσο σε αρχάριους ή ημιαρχάριους στη λύση σκακιστικών προβλημάτων (προϋπόθεση, βέβαια, κάποια εύλογη σκακιστική δυναμικότητα...) όσο και σε έμπειρους λύτες.
Σε σχέση με πέρσι θα ήθελα να βελτιώσουμε δύο κυρίως πράγματα:
α) Όσοι συμμετάσχουν να είναι έγκαιρα προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουν (τι σημαίνει σκακιστικό πρόβλημα, πώς πρέπει να γραφεί η λύση σε κάθε κατηγορία κλπ). Για το σκοπό αυτό υπάρχει το υλικό σε ηλεκτρονική μορφή που σας είχα στείλει και θα σας στείλω πάλι. Είμαι επίσης διατεθειμένος να δώσω σχετικές "διαλέξεις" στο χώρο σας, τις Κυριακές που απομένουν, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα αυθημερόν μετάβασης και επιστροφής (ομολογώ ότι σας το λέω κάπως αργά).
β) Προκειμένου να επιταχυνθεί η έκδοση των -ανεπίσημων αρχικά- αποτελεσμάτων, θα ήθελα την ημέρα των αγώνων είτε να βαθμολογήσετε εσείς τα γραπτά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δοθούν είτε να σκανάρετε τα γραπτά και να μου τα στείλετε άμεσα με email.
Το πρώτο που ζητάω είναι φυσικά να με ενημερώσετε όσο νωρίτερα γίνεται και οπωσδήποτε μέσα στον Νοέμβριο για το αν σκοπεύετε και φέτος να πάρετε μέρος, δίνοντάς μου -σε περίπτωση καταφατικής απάντησης- τα στοιχεία που θα μπουν στην προκήρυξη (διεύθυνση αγωνιστικού χώρου, τηλέφωνα και email επικοινωνίας και ότι άλλο θεωρείτε χρήσιμο). Θα με βοηθούσατε επίσης αν μου προτείνατε και άλλα πρόσωπα που θα ήταν κατά τη γνώμη σας κατάλληλα για "τοπικοί Διοργανωτές" σε άλλες πόλεις.
Αναμένοντας τις απαντήσεις σας
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Νίκος Μενδρινός (τηλ.: 210 9833452)

Δεν υπάρχουν σχόλια: