Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

12 ECSC, Αθήνα 2016 - Καταρτισμός Ελληνικών Ομάδων

(Ανάρτηση 09-02-2016)

Εθνικές Ομάδες για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων 2016

Όπως γνωρίζετε το φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών προβλημάτων (ECSC) θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, στη Γλυφάδα, μέσα στο τριήμερο Παρασκευή 15 – Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 15/04, 18.30-21.30, θα διεξαχθεί το Open Solving Tournament με ελεύθερη συμμετοχή (12 προβλήματα, δύο από κάθε επίσημη κατηγορία, με χρόνο 3 ώρες) ενώ το Σάββατο 16/04 και την Κυριακή 17/04 το πρωί, 9.30-13.00, θα λάβει χώρα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο μέλη Εθνικών Ομάδων (την πρώτη μέρα τρία #2 σε 20’, τρία #3 σε 60’ και τρεις σπουδές σε 100’, τη δεύτερη μέρα τρία βοηθητικά σε 50’, τρία #>3 σε 80’ και τρία αντίστροφα σε 50’).

Δείτε την προκήρυξη στο http://www.wfcc.ch/competitions/solving/ecsc2016/
(διευκρινίζεται ότι τα μέλη των ελληνικών Εθνικών Ομάδων δεν έχουν καμία οικονομική υποχρέωση εφόσον δεν διαμείνουν στο ξενοδοχείο των αγώνων).

Η χώρα μας μπορεί να συμμετάσχει στο ECSC με δύο –σαν διοργανώτρια χώρα- τετραμελείς ομάδες, καθώς και με έναν έφηβο (μέχρι 23ών ετών), μία γυναίκα, έναν βετεράνο και έναν ακόμη λύτη (individual).
Η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού, προκειμένου να οριστούν οι λύτες που θα μας εκπροσωπήσουν στο ECSC και να τους δοθεί ο χρόνος να προετοιμαστούν, καθόρισε τη σειρά κατάταξης των Ελλήνων λυτών, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις αποδόσεις τους στους διαγωνισμούς λύσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και άλλες παραμέτρους  (Elo, ηλικία, αριθμός συμμετοχών κλπ).
Παρακαλούνται λοιπόν οι αποδέκτες του παρόντος να δηλώσουν μέσα στον Φεβρουάριο την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν ή όχι στο ECSC, ώστε να οριστικοποιηθεί η σύνθεση των ομάδων μας.

Οι κατατάξεις έχουν ως εξής:

Α’ & Β’ Εθνική Ομάδα (4+4 λύτες)

1. Πρέντος Κώστας
2. Κονιδάρης Παναγιώτης
3. Μενδρινός Νίκος
4. Παπασταυρόπουλος Ανδρέας
5. Σιδηρόπουλος Νίκος
6. Κούρκουλος-Αρδίτης Σταμάτης
7. Παπαργυρίου Αναστάσης
8. Σκυριανόγλου Δημήτρης
9. Μασούρος Παναγιώτης ή Σπυρόπουλος Γεώργιος ή Σπηλιάδης Αθανάσιος (ένας, δηλαδή, λύτης από την Πάτρα, που θα οριστεί σε συνεννόηση με τον Αναστάσιο Αλεξάνδρου)
10. Χαλκιάς Στέλιος
11. Χατζημανώλης Αντώνης
12. Κωστούρος Αλέξανδρος
13. Ανεμοδουράς Λεοκράτης
14. Σκλαβούνος Παναγής
15. Δημητριάδης Αλέξανδρος
16. Βλάχος Ελισσαίος
[Σημαντική παρατήρηση: Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Πρέντος και Κούρκουλος δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν. Για προφανείς λόγους δεν περιλαμβάνονται οι Γαρουφαλίδης, Μανωλάς και Φουγιαξής, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στη διοργάνωση].

Έφηβοι (ένας λύτης)

1. Κούρκουλος-Αρδίτης Σταμάτης
2. Σπηλιάδης Αθανάσιος
3. Μουτζούρης Ιάσονας
[βλ. την παραπάνω παρατήρηση]

Γυναίκες (μία λύτης)

1. Σερεντνιτσένκο Σβετλάνα
2. Παγκαλή Μαριάννα
3. Κευσίκογλου Πετρούλα

Βετεράνοι (ένας λύτης)

1. Πούντζας Χρύσανθος

Individual (ένας λύτης)

Ο πρώτος «επιλαχών» από τις πιο πάνω λίστες Εφήβων (κατ’ αρχήν) και Ανδρών (κατά δεύτερο λόγο). Εάν, π.χ., σαν έφηβος συμμετάσχει ο Σπηλιάδης (λόγω αδυναμίας του Κούρκουλου), τη θέση τού individual θα πάρει ο Μουτζούρης. Αν και αυτός δεν επιθυμεί να συμμετάσχει, τη θέση παίρνει ο πρώτος από τη λίστα των ανδρών που βρίσκεται εκτός 8άδας.

Η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού

Αθήνα 09/02/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: